07
Jul
09

Monster Hunter Freedom Unite !

800px-Mh2gpp020After all this time i had not post because i’m lazy😀.  Now, i’m trying to write again about a game that very popular in Playstation Portable(PSP)  Handheld, Monster Hunter Freedom Unite (MHFU) in english. Why? because i felt my writing skills kinda down,so i tried to post some articles for this blog in english😀.

Actually last year, this game already launched by Capcom, but it’s in japanese version called Monster Hunter Portable (MHP) 2ndG. on 6/22/2009, the northern america and europe version of this game already launched with many extra quest, new monster, weapons and armor like the old MHP 2ndG but with some diffrences. Some Monster Hunter players in many forums still prefer playing MHP 2nd G with english patch rather than MHFU because of the changing name of new monster such as Ucamublas changed into ukanlos, Narugakaruga into Nargacuga, Volganos into Lavasioth and many more, also MHP 2nd G had more “Blood” than MHFU😀 and in MHFU,no set armor of Jolly Rogers. oh yeah, basically this is game just add some on new quest (G Quest that MUCH MUCH HARDER that Hr7 quest !), we can convert our saves from the previous game, monster hunter freedom 2 with the same region also saves from MHP2ndG but with some tricks.

The most important feature from monster hunter series is the wifi connection from PSP that make us can cooperate with other players to conquer many quests in Guild Quest especially in “G Rank” quest. With the addition of wifi adapter and Xlinkkai, you also can play with other players from all arround the world. Personally, i haven’t tried Xlinkkai and since i’m not playing MHP 2ndG so i’m going to really enjoy playing MHFU (still stuck in HR 6 !) with the “help” from my friends😀. If you stuck when fighting some monster like Rajang or Akantor, just browse some videos or tutorial in Youtube or join the forum such as minegarde

Here some footage of the new monster in MHFU!

30
Apr
09

My Anime Spring 2009 Watchlist

hmm, it’s been a long time since i wrote the last posting, seems like i lost motivated to write again or didn’t have any idea to write😀. Watching anime is a my hobby since junior high school, i have many “ways” to watch anime, for example : rent from VCD/DVD rent store (in junior high school time :D), buy from some seller in the forum (in senior high school :D) and for the college time, i  realize that anime that have been sub by Fansub is free, so i rather not buy it anymore from seller in internet. Because of the “GOD-LIKE” connection in my college, download is the best option to obtain anime or sometimes i’m kinda “leech” it from my friend😀.

After Gundam 00 2nd season was finish about a months ago, seems like i would not watch anime again😀. Well, it’s wrong because in spring, there are some anime that looks “promising”, such as :

Cross game

cross-gamehey, it Adachi Mitsuru works again. The story keeps arround a sport that popular in japan and his other works such as H2 and Touch, which is Baseball.  The anime based on the manga that won Shogakukan Manga Award for a shonen manga. The main character is Ko Kitamura and two of Tsukishima sister Wakaba and Aoba. Ko and Wakaba born on the same day and both them had been always playing together. How close Koh and Wakaba make Aoba jealous that her sister been taking away by Ko. The first part of the Cross game told us about the childhood time of Ko, Wakaba and Aoba in elementary. The second part’s takes time in four years later when Ko is in third years of junior high scholl, continuing in high school and focused on the relationship between Ko and Aoba. I will not spoiling the story again, if you’re curious enough just read the manga.

Senjou no Valkryia

valkThis anime is based of Japanese RPG in Playstation 3, Senjou no Valkyria follows the son of a war hero who gets swept up commanding a unit against an invasion in an alternate world 1930s Europe, the main character is Alicia and yes it’s a girl. Well, after watching the first episode, the animation quality is well done drawn, the background story about why the war is happening not clear enough, maybe in the next episode will be explain. Because I haven’t played the game, I can’t told anything about story. Hopefully the story good enough to the end.


Higashi no Eden

higashi-no-eden-nuevo11Why this anime character’s artwork is similar to Honey & Clover? Because it have the same character designer, Umino Chika. Animated by Production I.G, Higashi no Eden is an original story of a Japanese girl on a trip to America who gets saved by a naked guy in front of the White House. The guy, who looks like a Japanese too has no memories and carries only a gun and a cell phone with tons of money on it. The mystery deepens to involve terrorism and a missile attack on Tokyo and the origin of that naked Japanese guy. hopefully the story not as heavy as Ghost in The Shell. My eyes was captivated when I see the OP song of this anime sing by Oasis- Falling down. It’s rare to see a western music taking part in anime’s industry, as I remember, Hellsing OP is also sing by Mr. Big- Shine. The animation quality is a great too, The OP song looks artistic, futuristic and surround with cinemated graphic. The ED song sing by School Food Punishment also cool ! using paper-like with some 3D CG that make it a lot more interesting and eye catching. This anime looks great to watch !


Full Metal Alchemist Brotherhood

fullmetalbrotherhood01

This series is a back again and it’s a remake based on the manga. the first series of FMA only follow half part of the manga with the birth of a new character and story plot .Set in a fictional universe in which alchemy is one of the most advanced scientific techniques known to man, the story follows the brothers Edward and Alphonse Elric, who want to restore their bodies after a disastrous failed attempt to bring their mother back to life through alchemy. The quality animation in the second series is different than the first series, it had the same quality with the movie Conqueror of Shamballa,which is great ! The face expression sometimes change into funny mode if there was a joke or some silly scene. If you look closely, Edward’s hair color more shine than the first series😀. Some different took place in Roy Mustang’s voice actor, which is the same as Lockon Stratos’s voice actor. Eventhough the manga haven’t end, i’m kinda curious to see the storyline’s progress of the anime, is it the same as manga later? Or will make a new story plot again just like the first series.

26
Feb
09

a Letter from my friend

entah ada gerangan apa yang di pikirkan oleh salah satu temanku ini, sampai-sampai nulis surat ke gw😀
beginilah isi suratnya yang ditulis dikertas yang agak lecek ini :

Ass, haha, sorry nih qlo nulis suratnya dikertas beginian berasa ga niat yah?? haha, tapi gw niat kok ni nulisnya cuma lagi ga modal aja nih kertasnya. Pertama, gw berasa nulis blog nih gw !! hehe tapi bedanya nih lebih konvensional dan lebih melambat dibanding nulis di laptop jadi qlo semua maksud hati gw jadi ga semua tumpah gara-gara kecepatan tangan lebih lambat daripada otak gw

*panjang ye bok intro surat gua?? haha

Hehe, jarang-jarang nih, gua nulis surat begini glo ga lagi niat. Jaman pacaran gua aja kalah ni, ga pake surat-suratan, hahaha.

Ayiiiiiiiiiii, jangan dimaksud artikan apa-apa yah qlo gw minta tukeran cokelat begini?? gue cuman mau mengartikan qlo persahabatan kita tuh manis banget kayak cokelat hehehe!! *geli ga bahasa gw cuy??
huahaha !! yah, you are the one of my besties !!! (edited by blog’s  author :salah ni tulisannya, mestinya best aja ato best friends) Makasih banget gua sama elo nih yang udah baik banget mau dengerin curhatan gua di pagi dini hari tao pun kapan gua mau curhat deh. hehehe
* walaupun isi ceritanya sama-sama ajah !! Hehe !! Thx so much much much ay !!
trus gw juga seneng gitu qlo ada lo,, bisnya bisa gua pukul-pukul kayak samsak haha!! trus bisa gua cubit-cubit abis lo emang mirip ” Hello Panda ” sih ay !! cuman keribo aja !! Hahaha

ayi maafin gw yah qlo suka bikin lo kesel, gua resek or anything lah !! salah satu kelebihan gua yang paling gua sebelin emang suka ngerepotin orang. HEHE SEMOGA BISA GUA KURANGIN

YAH POKOK INTINYA di surat ini gua mau makasih banget sama lo ay udah jadi temen gua yang DEKET !! ampe ngeliat gua nangis 2x gara-gara “THE WORLD TURNS UPSIDE DOWN” HAHAHA
* seperti yang gua bilang di sms, gua emang lagi mellow abis malem ini. hehehe.

Dari semua masalah yang elo ceritain ke gua, dan semua cerita yang gua telling ke elo, gua cuman mau nangkep 1 point ajah, kita ambil sisi positivenya aja ay, yah walopun seperti yang gw bilang “ikhlas itu memang sulit” tapi qlo yang diambil negativenya mulu ga bakal bisa maju kita ay !! HAHAHA. Sok-sok an nih bahasa gua😀
DAN BERSYUKUR *INI DIA 1 POINT PENTING LAGI. Semua hal yang terjadi emang patut disyukuri yah ay dan gua cuman bisa berdoa semoga semuanya jadi LEBIH BAIK DAN LEBIH BAIK LAGI KEDEPANNYA AMIEN YA ALLAH !!!

Dan satu harapan gua lagi semoga kita sukses deh dunia akhirat !! amien dan kalopun kita harus pisah for a while time buat meraih cita-cita masing-masing. Semoga kita diberi umur dan dipertemukan kembali sebagai seseorang yang HEBAT !!!! hehe amien amien

OKE OKE ENOUGH FOR THIS MELLOW SITUATION !! Bisa gila gua mellow-mellow melulu. Ayo DIRI GUA BUKTIKAN PADA DUNIA KALO BISA JADI CEWE HEBAT !! HUAHAHHHA

EMANG AY SESUATU YANG HEBAT BUTUH PENGORBANAN
NO GAIN WITHOUT PAIN, HAHAHAHA

Sekian surat mellow dari saya semoga bermanfaat dan terserah lo ay mo dibuang tao disimpen, tapi gua berharap bgt nih surat lo laminating trus di pigura, huehhe.

OKE DEH AY, 1 DOA LAGI SEMOGA MENDAPAT JODOH YANG TERBAIK !! * Doain juga juga !! huehhee

See You Ay

From Someone
22 Februari 2009, 12.04 AM

jujur, saya agak speechless setelah baca surat ini dan sempat mata saya berkaca-kaca, tentunya akan saya siapkan balasannya lewat email aja😀
*soalnya tulisan tangan saya kayak ceker ayam dan kecil-kecil, dijamin ga bisa baca deh

25
Feb
09

New Gundam Series after OO!!?

Gundam OO season 2 sebentar lagi bakal selesai, ternyata dalam menyambut ulang tahun Gundam ke-30, Sunrise bakal nayangin serial Gundam terbarunya yang memakai timeline Universal Century 81 (berarti setelah Gundam 0080 : war in the pocket). Judul dari serial Gundam ini belum diberitahukan oleh Sunrise. Mechanic Design-nya adalah Katoki Hajime yang banyak menangani desain mecha Gundam seperti V-Gundam, G Gundam dan Gundam Wing sedangkan Character Design-nya adalah Suzuki Tatsuya.Gundam 30th Anniversary

Lanjutkan membaca ‘New Gundam Series after OO!!?’

23
Jan
09

Black Mages ^0^

the-black-mages-i-final-fantasy-soundtracks

mo coba review sedikit lah tentang band ini, bagi para penggemar musik-musik RPG (role playing game) seperti Final Fantasy Series, sangat disarankan sekali mendengarkan lagu-lagu band ini, hehe😀

Black Mages merupakan sebuah band rock instrumental dari jepang yang dibentuk oleh dedengkot composer Final Fantasy Series yaitu Nobuo Uematsu pada tahun 2003.  anggota lain dari band ini adalahTsuyoshi Sekito (gitar), Michio Okamiya (gitar), Kenichiro Fukui (keyboard), Keiji Kawamori (bass) dan Nobuo Uematsu sendiri (organ).lagu-lagu dari band ini mengaransemen ulang lagu hasil karya Nobuo Uematsu pada berbagai Final fantasy series dalam bentuk musik rock dan terkadang sering disebut juga progessive rock. Lanjutkan membaca ‘Black Mages ^0^’

17
Jan
09

a little Goodbye

msl42-copy_resize

Judul posting diatas sebenarnya merupakan salah satu lagu favorit saya yang dibawakan oleh ROCKY CHACK dalam anime ZEGAPAIN, tapi bukan itu yang akan saya bicarakan pada posting kali ini. Tidak terasa, perkuliahan saya sudah mencapai tingkat keempat atau tahun keempat dimana dunia perkuliahan sebentar lagi akan berakhir. Sama halnya juga dengan kuliah dengan teman-teman sejurusan, di jurusan saya yang hanya berjumlah 81 orang dan selalu sekelas dalam kuliah, mendekati akhir masa kuliah merupakan sesuatu yang menyedihkan. Dimana kita tidak akan bisa lagi ngobrol didalam kelas, bersenda gurau, ceng-ceng in orang, bergosip ria, memperhatikan dosen berbicara, surat-menyurat/sms an pake kertas terus diedarin😀, selebaran absen yang berkeliaran dan menunggu para pengisi absen,  telat masuk kelas terus diusir oleh dosen, dan mungkin masih banyak lagi cerita-cerita di dalam dunia pekuliahan kita.

Kenapa saya bilang a little goodbye?? karena ini hanya bersifat sementara dan tentunya masih ada bentuk perpisahan lain seperti pada saat wisuda yang tentunya merupakan perpisahan yang lebih “BIG” lagi bukan??? tapi bukan berarti perpisahan yang kecil meninggalkan kenangan yang kecil di hati juga. Kenangan kita yang mendalam membuktikan bahwa ternyata mereka sudah menjadi bagaian dari hidup kita sehari-hari. Lagipula  perpisahan yang sebenarnya saat kita benar-benar meninggalkan dunia ini kok.

Tibalah dimana kita sebagai satu angkatan mengikuti kuliah terakhir secara bersama-sama dan tidak akan berjumpa lagi kecuali pada acara-acara tertentu. Jujur sih, sedih juga setelah hampir 3 tahun bersama mereka, ternyata saya bisa menemukan teman dan keluarga baru lagi di dunia perkuliahan ini. Terima kasih atas bantuannya selama ini untuk para teman-temanku yang telah banyak memberikan pelajaran dan arti hidup. Semoga persahabatan dan rasa kekeluargaan ini bisa diteruskan kelak hingga nanti kita sukses di masa depan, amien !!!!!!! Ingat, every Beginning, there’s an ending…

Viva Soil ’42

01
Jan
09

first post in 2009

dsc01000-copyYey, tahun baru dan saya melewatkan pergantian malam tahun baru ini dengan tidur😀

Tidak disangka kita telah melewatkan tahun 2008 dengan begitu cepatnya, waktu memang seperti pedang dan uang begitu tajam dan berharga sekali jadi manfaatkanlah tahun 2009 dengan baik. Ada ungkapan Tommorow is Better than today, ungkapan ini berlaku juga, seperti 2009 is better than 2008. Camkanlah hal ini di pikiran kalian masing-masing. Sebenarnya tidak perlu menerapkan ungkapan ini pada pergantian tahun, namun terapkan pada saat anda selesai melakukan kegiatan setiap hari.

Lanjutkan membaca ‘first post in 2009’




Quote of the Day

My Blog

Yah... cerita-cerita hidup gw lah.. Nikmatin aja.. ^_^

Twittering !

Error: Please make sure the Twitter account is public.

a

Yang Berkunjung

  • 114,011 Orang Tersesat

RSS Umpan yang Tidak Diketahui

  • Sebuah galat telah terjadi; umpan tersebut kemungkinan sedang anjlok. Coba lagi nanti.

RSS Icil

  • Sebuah galat telah terjadi; umpan tersebut kemungkinan sedang anjlok. Coba lagi nanti.

RSS Abay

  • Sebuah galat telah terjadi; umpan tersebut kemungkinan sedang anjlok. Coba lagi nanti.

RSS Umpan yang Tidak Diketahui

  • Sebuah galat telah terjadi; umpan tersebut kemungkinan sedang anjlok. Coba lagi nanti.

Blog Support

Asal Pengunjung

I’m Listening to…

table.lfmWidgetwordpress_chart_d619c129d248724a11b9c8142b5f2554 td {margin:0 !important;padding:0 !important;border:0 !important;}table.lfmWidgetwordpress_chart_d619c129d248724a11b9c8142b5f2554 tr.lfmHead a:hover {background:url(http://cdn.last.fm/widgets/images/en/header/chart/recenttracks_regular_red.png) no-repeat 0 0 !important;}table.lfmWidgetwordpress_chart_d619c129d248724a11b9c8142b5f2554 tr.lfmEmbed object {float:left;}table.lfmWidgetwordpress_chart_d619c129d248724a11b9c8142b5f2554 tr.lfmFoot td.lfmConfig a:hover {background:url(http://cdn.last.fm/widgets/images/en/footer/red.png) no-repeat 0px 0 !important;;}table.lfmWidgetwordpress_chart_d619c129d248724a11b9c8142b5f2554 tr.lfmFoot td.lfmView a:hover {background:url(http://cdn.last.fm/widgets/images/en/footer/red.png) no-repeat -85px 0 !important;}table.lfmWidgetwordpress_chart_d619c129d248724a11b9c8142b5f2554 tr.lfmFoot td.lfmPopup a:hover {background:url(http://cdn.last.fm/widgets/images/en/footer/red.png) no-repeat -159px 0 !important;}

Ikuti

Kirimkan setiap pos baru ke Kotak Masuk Anda.